Urządzenia i Akcesoria
Zitronenroulade
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
20 Scheiben
Składniki
Teig
-
Eiweiss6
-
Salz1 Prise
-
Puderzucker und etwas mehr zum Bestreuen140 g
-
Eigelb6
-
Mehl80 g
Creme
-
Zitrone Schale und Saft
-
Puderzucker50 g
-
Gelatine eingeweicht2 Blätter
-
Vollrahm, gekühlt200 g
-
Puderzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
2.9 g
Kalorie
488 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 godz. 30 min
Erdbeer-Holunder-Tiramisu
3 godz. 15 min
Beerencake
1 godz. 15 min
Cremeschnitten
2 godz. 25 min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Erdbeer-Quarkroulade
1 godz. 30 min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Rüeblitorte
1 godz. 10 min
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Spitzbueben
1 godz. 40 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min