Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 6 Eiweiss
- 1 Prise Salz
- 140 g Puderzucker, und etwas mehr zum Bestreuen
- 6 Eigelb
- 80 g Mehl
Creme
- Zitrone, Schale und Saft
- 50 g Puderzucker
- 2 Blätter Gelatine, eingeweicht
- 200 g Vollrahm, gekühlt
- Puderzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Linzer Torte
1h
Holunder-Jogurt-Torte
7h 15min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Quarkroulade
1 Std. 30 Min
Stracciatella-Tiramisu
2 Std. 30 Min
Beerencake
1 Std. 15 Min
Cremeschnitten
2 Std. 25 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min
Rüeblitorte
1h 10min
Berner Zopf
1h 45min