Kräuterfaltenbrot

4.7 211 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Portionen

Składniki

Teig
  • Weissmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    600 g
  • Wasser
    300 g
  • frische Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Zucker
    ½ TL
  • Salz
    2 TL
  • pflanzliches Öl
    50 g
Kräuterbutter
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Petersilie, frisch abgezupft
    3 Stängel
  • Basilikum, frisch abgezupft
    3 Stängel
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Salz
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 283 kcal / 1183 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...