Urządzenia i Akcesoria
Marmorkuchen aus dem Varoma®
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 Portionen
Składniki
Form
-
Butter zum Einfettenetwas
Teig
-
Zucker220 g
-
Vanillestängel½
-
Eier4
-
Weissmehl180 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Salz1 Prise
-
Butter in Stücken (2 cm)120 g
-
Zitronensaft10 g
-
Cognac (opcjonalnie)10 g
-
Milch20 g
-
Kakaopulver, ungesüsst20 g
-
dunkle Schokolade in Stücken (1 cm)60 g
-
Wasser1000 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5.6 g
Kalorie
1315.8 kJ /
314.3 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbissuppe mit Ingwer, Kokosmilch und gerösteten Kichererbsen (12 Portionen)
40 min
Bolognese Sauce
3 godz. 15 min
Blaubeer-Glace-Schaum
10 min
Zürcher Geschnetzeltes mit Kartoffeln
3 godz.
Engelsspeise
30 min
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Fladenbrot mit Weintrauben
2 godz.
Schoggi-Roulade mit Orange
3 godz. 45 min
Kürbissuppe
35 min
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Haferflocken-Blechkuchen
1 godz. 40 min
Schnelles Brot
1 godz. 15 min