Waadtländer Flammkuchen

Waadtländer Flammkuchen

4.7 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser lauwarm
    220 g
  • Zucker
    1 TL
  • frische Hefe (ca. 20 g)
    ½ Würfel
    1 Päckchen Trockenhefe, (7 g)
  • Mehl und etwas mehr zum Auswallen
    400 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
Fertigstellung
  • Bundzwiebeln mit dem Grün, halbiert, Grün in Stücken (3 cm)
    2
  • Crème fraîche
    180 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Kartoffeln, festkochend geschält, in gehobelten Scheiben (1 mm)
    380 g
  • Saucisse aux choux (Kabiswurst), aufgeschnitten, Inneres herausgeschabt, zerzupft
    300 g
    300 g Waadtländer Saucisson

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 900 kcal / 3748 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...