
Urządzenia i Akcesoria
Waadtländer Flammkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
Teig
-
Wasser lauwarm220 g
-
Zucker1 TL
-
frische Hefe (ca. 20 g)½ Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Auswallen400 g
-
Olivenöl30 g
-
Salz1 ½ TL
Fertigstellung
-
Bundzwiebeln mit dem Grün, halbiert, Grün in Stücken (3 cm)2
-
Crème fraîche180 g
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Kartoffeln, festkochend geschält, in gehobelten Scheiben (1 mm)380 g
-
Saucisse aux choux (Kabiswurst), aufgeschnitten, Inneres herausgeschabt, zerzupft300 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
900 kcal /
3748 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
48 g
Węglowodany
91 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria