![Fagotto Napoletano Fagotto Napoletano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/85577.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Olivenöl, nativ
- 200 g Wasser
- 20 g frische Hefe
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Salz
- 500 g Weizenmehl
Füllung
- 50 g Pecorino, in Stücken (3 cm) (optional)
- 100 g Scamorza, in Stücken (2-3 cm)
- 50 g Weisswein, trocken
- 250 g rohe Salsiccia, ohne Haut, in Stücken (2-3 cm)
- Weizenmehl
- 20 grüne Oliven, entkernt
- 1 Pflaumentomate, in Würfeln (1 cm)
- 4 frische Basilikumblätter, gewaschen und gut abgetropft
- 1 EL Olivenöl, nativ
- 1 Eigelb, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1983 kJ / 474 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Egli-Knusperli
1 Std.
Crevetten Sweet and Sour
40min
Schoggi-Charlotte mit Banane
24h
Muscheln nach Seemannsart
30min
Meitschibei
1 godz. 30 min
Gelber Reis mit Poulet
40min
Rotolo mit Pilzen und Peperoni
2 Std. 15 Min
Pouletcurry
35 Min
Schoggistängeli-Cake
1h 10min
1.- August-Weggen
1h 10min
Schoggichüechli
45min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min