Urządzenia i Akcesoria
4-Käse-Quiche
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen150 g
-
Butter in Stücken65 g
-
Wasser kalt35 g
-
Salz1 Prise
-
Zucker1 Prise
-
Backpulver1 TL
Füllung
-
Käse, gerieben 4 Sorten Halbhartkäse (je ca. 60 g Greyerzer, Emmentaler, Appenzeller, Grana Padano)250 g
-
Vollmilch400 g
-
Rahm100 g
-
Weizenmehl40 g
-
Backpulver1 TL
-
Butter30 g
-
Salz1 - 2 Prisen
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen1 - 2 Prisen
-
Eier4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16.68 g
Kalorie
1601 kJ /
383 kcal
Tłuszcz
26.17 g
Błonnik
0.83 g
Węglowodany
20.16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Kartoffel-Flammkuchen
1 godz. 30 min
Zwiebelwähe
1 godz. 15 min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Älplermagronen
30 min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1 godz.
Schwarzwäldertorte
2 godz. 30 min
Avocado-Mayonnaise
15 min
Focaccia mit Zwiebeln
2 godz. 20 min
Tessinerli
1 godz. 50 min
Rinds-Burger mit Käsekern
40 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min