Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Weissmehl, und etwas mehr zum Bemehlen
- 65 g Butter, in Stücken
- 35 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Backpulver
Füllung
- 250 g Käse, gerieben, 4 Sorten Halbhartkäse (je ca. 60 g Greyerzer, Emmentaler, Appenzeller, Grana Padano)
- 400 g Vollmilch
- 100 g Rahm
- 40 g Weizenmehl
- 1 TL Backpulver
- 30 g Butter
- 1 - 2 Prisen Salz
- 1 - 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 4 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1601 kJ / 383 kcal
- Białko
- 16.68 g
- Węglowodany
- 20.16 g
- Tłuszcz
- 26.17 g
- Błonnik
- 0.83 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basler Mehlsuppe
1sa 10 dk
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2h 30min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Schwarzwäldertorte
2h 30min
Schoggi-Muffins mit Pekannüssen
30 min
Focaccia mit Salsiccia
2 Std.
Focaccia mit Tomaten
40min
Birewegge
28h
Schoggi-Cake mit Ingwer-Konfit
1h 30min
Leichtes Schoggi-Küchlein
2 Std. 15 Min
Mandel-Guetzli
40min
Berner Zopf
1h 45min