Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandelbiskuit "Genueser Art"
- 250 g Butter, weich, und etwas mehr für die Form
- 250 g Butter, weich
- 300 g Zucker
- 200 g gemahlene Mandeln
- 6 Eier
- 80 g Maisstärke
- 1 Päckchen Backpulver (11 g)
- 10 g Likör, z. B. Grand Marnier Cordon Rouge®
Schoggi-Crème
- 300 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 300 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt
Schoggi-Nestchen
- 100 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 7 Schokoladeneier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2976 kJ / 716 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1h 30min
Erdbeertörtchen
1h 15 min
Schoggichüechli
45 Min
Brownies
45 Min
Vanillekipferl
1h 30min
Schoggi-Cookies
30 Min
Mandeltorte mit weisser Schokolade
2 godz. 50 min
Schwarzwäldertorte
2h 30min
Holunder-Jogurt-Torte
7 Std. 15 Min
Schokolade-Kokos-Kuchen
40 min
Apfel-Meringue-Crumble
2h
Luftiger Schokolade-Kaffee-Kuchen
1h 20min