Apfel-Meringue-Crumble

Apfel-Meringue-Crumble

4.5 91 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Portionen

Składniki

Mürbeteig
  • Butter gekühlt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Weissmehl
    400 g
  • Eigelbe
    4
  • Backpulver
    1 TL
  • Vanilleextrakt
    1 TL
  • Puderzucker
    50 g
Apfelmasse
  • Äpfel geschält, Kerngehäuse entfernt, in Vierteln
    1500 g
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Zucker
    40 g
Meringue-Füllung
  • Eiweisse
    4
  • Puderzucker
    150 g
  • Zimt zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 461 kcal / 1940 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...