Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, gekühlt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Weissmehl
- 4 Eigelbe
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Vanilleextrakt
- 50 g Puderzucker
Apfelmasse
- 1500 g Äpfel, geschält, Kerngehäuse entfernt, in Vierteln
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 40 g Zucker
Meringue-Füllung
- 4 Eiweisse
- 150 g Puderzucker
- Zimt zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1940 kJ / 461 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Lauchwähe mit Schinken
1h 45min
New York Cheesecake
6h 30min
Brownies
45 Min
Zitronenroulade
3 godz.
American Apple Pie
1 godz. 20 min
Aprikosen-Frischkäse-Kuchen
4 Std.
Basic-Cheesecake
10h
Stracciatella-Tiramisu
2 Std. 30 Min
Cremeschnitten
2 Std. 25 Min
Lemon-Cheesecake mit Nuss-Crunch
4 Std. 35 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Rüeblitorte
1h 10min