Apfel-Meringue-Crumble
TM5

Apfel-Meringue-Crumble

4.5 (80 ocen)

Składniki

Mürbeteig

  • 200 g Butter, gekühlt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
  • 400 g Weissmehl
  • 4 Eigelbe
  • 1 TL Backpulver
  • 1 TL Vanilleextrakt
  • 50 g Puderzucker

Apfelmasse

  • 1500 g Äpfel, geschält, Kerngehäuse entfernt, in Vierteln
  • ½ TL Zimt, gemahlen
  • 40 g Zucker

Meringue-Füllung

  • 4 Eiweisse
  • 150 g Puderzucker
  • Zimt zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1940 kJ / 461 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
70 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy