Lachshäppchen

Lachshäppchen

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 Stücke

Składniki

Lachs-Ricotta-Füllung
  • geräucherter Lachs in Stücken
    100 g
  • frischer Ricotta
    200 g
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Dill, frisch Blätter abgezupft
    2 Stängel
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
Brandteig und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Wasser
    125 g
  • Weissmehl
    75 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eier 1 Ei verklopft
    3
  • Schwarzkümmel-Samen zum Bestreuen
  • geräucherter Lachs in dünnen Streifen
    100 g
  • Dill, frisch zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 73.8 kcal / 308.8 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 3.3 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 96.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...