Urządzenia i Akcesoria
Tomatenreis
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Knoblauchzehen klein2
-
200 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der DoseTomaten halbiert200 g
-
Olivenöl50 g
-
Langkornreis (nicht parboiled)400 g
-
Salz2 TL
-
Wasser1200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
1009 kJ /
241 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti mit Landjäger-Bolognese
30 min
Spaghetti Carbonara
35 min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45 min
Focaccia mit Tomaten
40 min
Tomatensauce für jeden Tag
30 min
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Hörnlisalat
35 min
Pastasalat mit Gemüse
1 godz.
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1 godz. 15 min
Farfalle mit Spargeln, Speck und Safran
35 min
Pasta Auflauf mit Spinat
1 godz. 20 min
Spanische Tomatensauce
25 min