Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla amarilla, cortada en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de jitomates en conserva, cortados en cubos
- 1 cdita de azúcar
- 200 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 2 cditas de orégano seco
- 5 hojas de menta frescas
- 24 camarones crudos, pelados, medianos
- queso feta, plus extra for garnish
- hojas de perejil fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1716 kJ / 408 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mongolian beef
1h 20min
Pescado a la diabla
30 Min
Poke bowl de atún spicy
30 Min
Camarones en salsa de pimientos
25 min
Ramen de curry rojo con pollo
35 dk
Sticky chicken (pollo caramelizado)
1h 20min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 Std. 10 Min
Camarones al ajillo
25 min
Pollo al jengibre y ajonjolí con fideos de calabacín
40 dk
Pad thai
40 dk
Tom yum
40 dk
Filete de res con salsa de vino tinto
1 godz. 30 min