Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeer-Marmorkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
-
Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 4 EL Saft ausgepresst1
-
Heidelbeeren TK, aufgetaut150 g
-
Mehl480 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zucker170 g
-
Salz1 Prise
-
Eier5
-
Backpulver4 TL
-
Milch100 g
-
Puderzucker selbst gemacht2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
124 mg
Białko
5 g
Kalorie
1270 kJ /
304 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Zitronen-Gugelhupf
1h 15min
Zitronenkuchen
4h
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1h 30min
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min