![Heidelbeer-Marmorkuchen Heidelbeer-Marmorkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C4AEACCF-59AD-4502-B01D-13C53A4DF154/Derivates/6371b185-afdc-436e-81df-a221c5295d95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 4 EL Saft ausgepresst
- 150 g Heidelbeeren, TK, aufgetaut
- 480 g Mehl
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 170 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 5 Eier
- 4 TL Backpulver
- 100 g Milch
- 2 EL Puderzucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1270 kJ / 304 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
4 Std.
Schmand-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Pfirsichkuchen vom Blech
1 Std. 10 Min
Käsekuchen mit Beeren
2h 50min
Saftiger Himbeerkuchen
1 Std. 30 Min
Beeren-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Käsekuchen
4h 30min
Apfel-Käsekuchen
1h 40 min
Marmor-Gugelhupf
3 Std.
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min