
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 4 EL Saft ausgepresst
- 150 g Heidelbeeren TK, aufgetaut
- 480 g Mehl
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Butter weich, in Stücken
- 170 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 5 Eier
- 4 TL Backpulver
- 100 g Milch
- 2 EL Puderzucker selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 304 kcal / 1270 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 39 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
4 godz.
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Pfirsichkuchen vom Blech
1 godz. 10 min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Saftiger Himbeerkuchen
1 godz. 30 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Schoko-Aprikosen-Kuchen
1 godz. 20 min
Bunter Obstkuchen vom Blech
1 godz.
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Marmor-Gugelhupf
3 godz.