Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 900 g polvo descongelado
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 100 g água
- 40 g azeite
- ½ malagueta
- 2 dentes de alho
- 50 g chouriço cortado em rodelas
- 400 g tomate em pedaços
- 150 g cenoura cortada em rodelas
- 1 c. chá de sal
- 80 g pimento verde cortado em tiras
- 500 g feijão encarnado cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1334 kJ / 319 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada de tamboril e camarão
30min
Choquinhos salteados com batata a murro
1h
Polvo guisado
55min
Ensopado de polvo à algarvia
1h 10min
Lulas guisadas com feijão-manteiga
1h 20 min
Feijão branco com lulas e chouriço
45min
Feijoada de chocos
45min
Arroz de polvo à espanhola
1h 30min
Arroz de lulas
1h
Bacalhau à Gomes Sá
1h 30min
Arroz de polvo
1h 15min
Polvo à lagareiro
1h 30min