Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g azeite
- 10 g salsa
- 5 g gengibre
- 1 dente de alho
- 1 limão (raspa e sumo)
- 600 g posta de pescada
- 150 g couve chinesa cortada em pedaços grandes
- 1 ½ c. chá de sal
- 5 g molho de soja
- 1000 g água
- 500 g batatinha nova cortada em quartos
- 300 g feijão-verde descongelado cortado em juliana
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1960 kJ / 469 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com batata nova e legumes de verão
35min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40min
Salmão ao vapor com arroz de gengibre e couve marinada
35min
Solha com maçã e pimenta rosa
30min
Douradas ao vapor
40min
Robalos com feijão-verde
30min
Papelotes de pescada com legumes verdes
30min
Pescada com batatas ao vapor
40min
Dourada com legumes em papelote
40min
Salmão com legumes a vapor
40min
Medalhões de pescada a vapor com batatas novas e rabanetes
1h
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40min