Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g lulas pequenas limpas cortada em rodelas
- 50 g farinha
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 15 g manteiga
- 50 g vinho branco
- 200 g tomate em pedaços com manjericão e orégãos
- 200 g leite
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de curcuma (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 229 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Caril de lulas com arroz a vapor
1 Std.
Lulas no forno
1h 10 min
Fricassé de pescada
1h 10 min
Lulas com molho mostarda e arroz
50 Min
Feijoada de chocos
40min
Lulas de fricassé com manjericão
1 Std.
Fricassé de lulas
40min
Gratinado de lulas
1 Std. 30 Min
Feijoada de chocos
45min
Pota à americana
40min
Choquinhos à Bulhão Pato
30 Min
Pescada com camarão à Ogando
30 Min