![Grah i Varivah (Bean Soup) Grah i Varivah (Bean Soup)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1a60da87-1ef7-4bc7-955e-4ad3fa6c9b23/Derivates/2c21a94f-ec68-41cc-a8bd-691dd881164d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
- 220 g pinto beans, dried,soaked overnight, (dried weight)
- 1000 g water
- 250 g pork sausage, smoked, sliced (3 cm)
- 1 bay leaf, large
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 200 g ham hock meat, cooked, shredded
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 7343 kJ / 1750 kcal
- Białko
- 132 g
- Węglowodany
- 129 g
- Tłuszcz
- 70 g
Alternatywne przepisy
Cheeseboard Spaghetti
45 min
Soufflé with Macaroni and Manchego Cheese
55 min
Napoli Potato Cake
1 godz. 30 min
Khachapuri
1 godz. 30 min
Spiced pork terrine
24 Std.
Turkey rolls with gorgonzola
1 godz.
Baked spinach and eggs
35min
Pasta alla Norma
50min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2h 20min
Red Grape and Olive Oil Cake
1 godz. 40 min
Olive Spread
5 min
Stuffed Crust Salami Pizza
1 Std. 50 Min