![Scotch Eggs with celeriac and carrot salad Scotch Eggs with celeriac and carrot salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43cf50a4-ca0f-4319-84ab-2092fe068aaa/Derivates/647c1869-8d11-4a28-9150-6c07a8c5f905.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 6 eggs (53-63 g each), cold
- water, to fill to 1 l mark
Celeriac-carrot salad
- 300 g celeriac, cut in pieces (2 cm)
- 300 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 100 g yoghurt, 3,5% fat
- 20 g mayonnaise
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
- 10 g honey
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground white pepper
Scotch Eggs
- 50 g shallots, halved
- 2 sprigs parsley, leaves only
- 600 g beef, boneless, sinew free, cut in pieces (3 cm)
- 2 eggs (53-63 g each)
- 15 g mustard
- 70 g breadcrumbs
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 20 g flour, for flouring
- 1500 g oil, for deep-frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 742 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Risotto
40min
Cranberry Sauce
1h
Asparagus and potatoes with hollandaise
50min
Peach and Plum Fruit Cobbler
1h
Cauliflower Cheese
50min
Rhubarb Crumble
55min
Toad in the Hole
1h
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 Std. 55 Min
Cauliflower cheese
55min
Spiced Red Cabbage
1h 10min
Rhubarb Fool
1h 10min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1h 10min