Mortadella-Gurken-Salat

Mortadella-Gurken-Salat

4.4 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Gurken entkernt und in Stücken
    600 g
  • Salz
    4 Prisen
  • Schalotten halbiert
    50 g
  • Essiggurken abgetropft
    80 g
  • Senf
    2 EL
  • Rotweinessig
    2 EL
  • neutrales Öl (oder Nussöl)
    30 g
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Mortadella gewürfelt (ca. 1 cm)
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 1276 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...