Mortadella-Gurken-Salat
TM5 TM6

Mortadella-Gurken-Salat

4.7 (3 oceny)

Składniki

  • 600 g Gurken, entkernt und in Stücken
  • 4 Prisen Salz
  • 50 g Schalotten, halbiert
  • 80 g Essiggurken, abgetropft
  • 2 EL Senf
  • 2 EL Rotweinessig
  • 30 g neutrales Öl (oder Nussöl)
  • 1 Prise Pfeffer, gemahlen
  • 300 g Mortadella, gewürfelt (ca. 1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1276 kJ / 305 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy