![Mortadella-Gurken-Salat Mortadella-Gurken-Salat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/239221.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Gurken, entkernt und in Stücken
- 4 Prisen Salz
- 50 g Schalotten, halbiert
- 80 g Essiggurken, abgetropft
- 2 EL Senf
- 2 EL Rotweinessig
- 30 g neutrales Öl (oder Nussöl)
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 300 g Mortadella, gewürfelt (ca. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budapester Wurstsalat
20 min
Karotten-Gurken-Salat
15 Min
Nudelsalat mit Karotte, Apfel und Nuss
40min
Sommerlicher Gemüsesalat
10 min
Apfel-Radieschen-Salat mit Joghurt
15 Min
Bohnen-Gurken-Salat mit Buttermilch-Minz-Dressing
40min
Gurkensauce
10 min
Eier-Canapés
5 min
Nudelsalat
1h
Lauwarmer Joghurtdrink
20 min
Heiße Banane
10 min
Karottenhüttenkäse
10 min