Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 250 g tomato sauce (gluten free) (see Tips)
- 50 g apple cider vinegar
- 50 g honey
- 100 g brown sugar
- 2 tbsp Worcestershire sauce (gluten free) (see Tips)
- 60 g water
- ½ tsp paprika
- 1000 g chicken winglets (see Tips)
- spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2140.8 kJ / 509.7 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 373.2 mg
Alternatywne przepisy
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Texas-style lovely legs
4 Std.
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Pork belly with spring onions
1 Std. 10 Min
Sweet and sour pork
40 Min
Ginger chicken wings
40 Min
Thai-style grilled pork skewers
7 godz. 25 min
Chicken banh mi
4 Std. 35 Min
Turmeric fried chicken
13 godz. 10 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 Min
Sticky drumettes
2 Std. 45 Min
Korean barbecue chicken with rice
45 Min