Pizza Diavola

Pizza Diavola

4.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser
    220 g
  • Zucker
    1 TL
  • frische Hefe
    20 g
    2 TL Trockenhefe, (circa 8 g)
  • Pizzamehl
    400 g
    400 g Manitoba-Mehl
  • Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Salz
    1 TL
Belag
  • Mozzarella in Stücken (2–3 cm)
    200 g
  • Chorizo in Stücken
    150 g
  • Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Datteltomaten halbiert, entkernt
    250 g
  • Salz
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 931 kcal / 3895 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 108 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...