
Urządzenia i Akcesoria
Gratinierte Kirschen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Kirschen entkernt, halbiert400 g
-
Rum1 EL
-
Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten) und etwas mehr zum Bestreuen1 ½ EL
-
Eier getrennt3
-
Salz1 Prise
-
Wasser lauwarm1 EL
-
Vanillezucker1 EL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Quark250 g
-
Maisstärke (z.B. Maizena)2 TL
-
Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten) etwas mehr zum BestreuenEL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
148 kcal /
623 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Süsses aus dem Glas
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria