Gratinierte Kirschen

Gratinierte Kirschen

3.4 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Kirschen entkernt, halbiert
    400 g
    400 g Sauerkirsch-Kompott, abgetropft
  • Rum
    1 EL
  • Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten) und etwas mehr zum Bestreuen
    1 ½ EL
  • Eier getrennt
    3
  • Salz
    1 Prise
  • Wasser lauwarm
    1 EL
  • Vanillezucker
    1 EL
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Quark
    250 g
  • Maisstärke (z.B. Maizena)
    2 TL
  • Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten) etwas mehr zum Bestreuen
    EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 148 kcal / 623 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...