Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 640 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 320 g de pâtes sèches, type trofie
- 200 g de maquereaux à l'huile en conserve, égouttés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 611 kJ / 416 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pâtes au thon
30 min
Crozetto aux lardons et poivrons
40 min
Pâtes vertes au curry de lentilles
25min
Riz au maquereau et à l'orange
35min
Salade de légumineuses à la grecque
35min
Pâtes en dôme de jambon
1h 30min
Salade de haddock, mâche et pomme de terre
45 min
Mash de pommes de terre, piquillos et olives
45 min
Salade de farfalle à la grecque
25min
Salade de dinde et haricots verts
35min
Farfalle aux olives et à la mozzarella
30 min
Nouilles sauce verte et rose
20 min