![Mango, coconut and lychee icy poles Mango, coconut and lychee icy poles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47CC7D06-1C42-4339-B4F5-D6942768DA61/Derivates/A4D6FC24-7A12-4D60-9388-158FFECBB82B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia crumble
- 30 g plain flour
- 20 g unsalted butter
- 2 tbsp brown sugar
- 20 g raw macadamia nuts
Coconut ice cream
- 200 g coconut cream
- 50 g pouring (whipping) cream
- 150 g lychee juice (drained from 560 g can lychees in syrup)
Mango and lychee sorbet
- 400 g mangoes (approx. 2 mangoes) flesh only, cut into pieces
- 100 g canned lychees, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 753.1 kJ / 179.3 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 7.4 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate ice cream
12h
Strawberry jam
55 min
Mango and turmeric sorbet
10min
Black Rice Pudding
45min
Vanilla ice cream
12h
Fruit ice cream
10min
Cherry delight
15min
Creamy mango icy poles
8h 15min
Watermelon and raspberry ice cream sandwiches
28h 40min
Quick blueberry ice cream
5 min
Yoghurt and fruit popsicles
4 Std.
Banana coconut ice blocks
7h 15min