Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g water
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 280 g plain flour
- cornflour, for dusting
Peanut sauce
- 100 g hot water, plus extra 50 g if needed
- 20 g piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g peanut oil
- 100 g raw peanuts
- 30 g light soy sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 tsp chilli powder
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 20 g dried chilli flakes
- 100 g vegetable oil
- ½ tsp sea salt flakes
Wontons
- 50 g eschalots (approx. 2)
- 30 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 350 g raw prawns, peeled, deveined and tails removed
- 40 g canned water chestnuts, drained
- 1 tsp fish sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp Chinese five spice
- 1 tbsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- 500 g water, plus extra for brushing
- 20 g raw peanuts, cut into pieces, for garnishing
- 4 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 598.3 kJ / 142.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 263.8 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1h
Asian chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Char siew sauce
10min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Teriyaki salmon bao
1 Std. 50 Min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 Std. 20 Min