Urządzenia i Akcesoria
Prawn wontons
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
24 portions
Składniki
Dough
-
water100 g
-
egg1
-
salt¼ tsp
-
plain flour280 g
-
cornflour for dusting
Peanut sauce
-
hot water plus extra 50 g if needed100 g
-
piece fresh ginger peeled20 g
-
garlic cloves2
-
peanut oil30 g
-
raw unsalted peanuts100 g
-
light soy sauce30 g
-
brown sugar2 tsp
-
Shaoxing wine2 tsp
-
chilli powder1 tsp
Chilli oil
-
garlic clove1
-
dried chilli flakes20 g
-
vegetable oil100 g
-
sea salt flakes½ tsp
Wontons
-
eschalots (approx. 2)50 g
-
piece fresh ginger peeled and cut into slices (1 cm)30 g
-
garlic cloves2
-
raw prawns peeled, deveined and tails removed350 g
-
canned water chestnuts drained40 g
-
fish sauce1 tsp
-
ground white pepper½ tsp
-
Chinese five spice1 tsp
-
cornflour1 tbsp
-
vegetable oil for greasing
-
water for brushing
-
raw unsalted peanuts cut into pieces, for garnishing20 g
-
spring onions/shallots cut into thin slices, for garnishing4
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
263.8 mg
Białko
6 g
Kalorie
598.3 kJ /
142.5 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Wonton soup
1 godz.
Thai-style fish cakes
30 min
Beef rendang
1 godz. 55 min
Fresh pasta dough
1 godz.
Thai Green Curry Paste
10 min
Chicken banh mi
4 godz. 35 min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1 godz.
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Curry laksa
45 min
Pork and prawn dumplings
55 min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 godz. 20 min