![Prawn wontons Prawn wontons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0EB477E9-A47C-4335-950D-AC25F542B301/Derivates/07577FBF-FDAC-4DDB-88DE-995228223E9F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g water
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 280 g plain flour
- cornflour, for dusting
Peanut sauce
- 100 g hot water, plus extra 50 g if needed
- 20 g piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g peanut oil
- 100 g raw peanuts
- 30 g light soy sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 tsp chilli powder
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 20 g dried chilli flakes
- 100 g vegetable oil
- ½ tsp sea salt flakes
Wontons
- 50 g eschalots (approx. 2)
- 30 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 350 g raw prawns, peeled, deveined and tails removed
- 40 g canned water chestnuts, drained
- 1 tsp fish sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp Chinese five spice
- 1 tbsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- 500 g water, plus extra for brushing
- 20 g raw peanuts, cut into pieces, for garnishing
- 4 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 598.3 kJ / 142.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 263.8 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1 Std.
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min
Asian dipping sauce
25 Min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Pork and prawn dumplings
55 Min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Hot and sour prawn soup
45 Min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min
Mussels in coconut milk
25 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min