![Pizza con crosta ripiena di formaggio Pizza con crosta ripiena di formaggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ded6f8da-8cf2-4a64-ba37-918524007e86/Derivates/62cc9ab8-0557-4470-beb8-fa9bc9c6997e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 460 g di mozzarella a tocchetti (2x2 cm)
- 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 230 g di acqua
-
2
cucchiaini di lievito di birra disidratato
lub 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato - 1 cucchiaino di zucchero
- 400 g di farina manitoba
- 2 cucchiaini di sale
- 200 g di cipolle in quarti
- 420 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 2 pezzi
- Kalorie
- 13949 kJ / 3334 kcal
- Białko
- 179 g
- Węglowodany
- 367 g
- Tłuszcz
- 128 g
- Błonnik
- 25 g
Alternatywne przepisy
Focaccia con patate e rosmarino
2 godz. 35 min
Pane alle olive
2h 20min
Focaccia di patate
2h 50min
Pizza alla romana
1 Std. 40 Min
Pizza ai peperoni
1 godz. 55 min
Pizza ai quattro formaggi
1 Std. 40 Min
Panzerotti romani
1hod. 10min
Pizza alle verdure
2hod. 5min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Pizza bianca alla ligure
1sa 45 dk
Pane barese
6 Std. 15 Min
Pizza diavola
1sa 45 dk