Torta Bimby® al caffè e nocciole

Torta Bimby® al caffè e nocciole

4.5 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • uova
    4
  • di zucchero
    120 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
  • di farina tipo 00
    120 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaino
Crema Bimby® alla nocciola
  • di nocciole sgusciate tostate
    350 g
  • di zucchero
    100 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di latte
    500 g
  • uova
    2
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • di panna (min. 30% di grassi)
    500 g
Bagna al caffè
  • di zucchero
    150 g
  • di acqua
    100 g
  • di caffè espresso
    200 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 732.9 kcal / 3066.4 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 49.2 g
Węglowodany 57.7 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...