Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema Bimby® alla nocciola
- 350 g di nocciole sgusciate, tostate
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- 2 uova
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
Bagna al caffè
- 150 g di zucchero
- 100 g di acqua
- 200 g di caffè espresso
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3066.4 kJ / 732.9 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al cacao e cioccolato
1h 35min
Torta panna, fragole e lamponi
2h
Torta cupcake
40min
Torta cioccolato, caramello e noci
1h 40min
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2h
Torta mascarpone e noci
1h 30min
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Torta cappuccino
2h
Torta crema e cioccolato
1h 35min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Torta cioccolato e arancia
1h 25min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50min