Torta Bimby® al caffè e nocciole
TM31 TM5 TM6

Torta Bimby® al caffè e nocciole

4.4 (16 ocen)

Składniki

Pan di Spagna

  • burro q.b.
  • 4 uova
  • 120 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 120 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci

Crema Bimby® alla nocciola

  • 350 g di nocciole sgusciate, tostate
  • 100 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 500 g di latte
  • 2 uova
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi)

Bagna al caffè

  • 150 g di zucchero
  • 100 g di acqua
  • 200 g di caffè espresso

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
3066.4 kJ / 732.9 kcal
Białko
14.7 g
Węglowodany
57.7 g
Tłuszcz
49.2 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy