Focaccia alla crema di formaggi

Focaccia alla crema di formaggi

4.2 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 160 g di acqua
  • 30 g di strutto
  • 15 g di lievito di birra fresco
    1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 300 g di farina di forza (manitoba)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 10 - 20 g di olio extravergine di oliva
Farcitura e finitura
  • 200 g di crescenza a pezzi
  • 200 g di Gorgonzola a pezzi
    200 g di Taleggio, a pezzi
  • 1 - 2 cucchiai di pasta di acciughe
    2 - 4 filetti di acciuga sott'olio
  • 150 g di olive taggiasche denocciolate
  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 733 kcal / 3067 kJ
Białko 29.2 g
Tłuszcz 43.6 g
Węglowodany 59.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...