Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 160 g di acqua
- 30 g di strutto
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 300 g di farina di forza (manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
- 10 - 20 g di olio extravergine di oliva
Farcitura e finitura
- 200 g di crescenza a pezzi
-
200
g di Gorgonzola a pezzi
lub 200 g di Taleggio a pezzi -
1 - 2
cucchiai di pasta di acciughe
lub 2 - 4 filetti di acciuga sott'olio - 150 g di olive taggiasche denocciolate
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3067 kJ / 733 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alle olive
2 Std.
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccine fantasia
2 Std. 5 Min
Focaccia con salsiccia
1 Std. 50 Min
Focaccia alle cipolle
2 Std. 20 Min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Pizzette marinare
1 Std. 35 Min
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50min
Pizza ai quattro formaggi
1 Std. 40 Min
Gnocco emiliano
4h 50min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4h 5 min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min