
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka250 g
-
świeżych drożdży pokruszonych50 g
-
cukru50 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
-
mąki pszennej500 g
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
cukru125 g
-
płatków róży, świeżych np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), czystych i osuszonych30 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego¼ łyżeczki
-
żółtko do posmarowania rolady1
-
śmietany, 18% tłuszczu1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
277 kcal /
1163 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
47.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 Std. 50 Min
Drożdżówki z jabłkami
2 Std. 35 Min
Bułeczki "Stokrotka"
1 Std. 5 Min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 Std. 10 Min
Drożdżówki z makiem
2 Std. 40 Min
Drożdżówki Gibassier
2 Std. 10 Min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 Std. 40 Min
Cebulaki
1 Std. 5 Min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 Std.
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min
Drożdżówki z serem
1 Std.
Bułki maślane
1 Std. 25 Min