Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
250 g mleka
-
50 g świeżych drożdży pokruszonych
-
50 g cukru
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
125 g cukru
-
30 g płatków róży, świeżych np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), czystych i osuszonych
-
¼ łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 żółtko do posmarowania rolady
-
1 łyżka śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.3 g
Kalorie
1163 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
47.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Ciasteczka z wiśniami
1 godz. 30 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min