Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pangrattato
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 15 g di erbe aromatiche fresche miste (rosmarino, prezzemolo, salvia..)
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di latte
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini ai porri
55 Min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50min
Flan ai quattro formaggi
1h
Rustico con uova e stracchino
1h
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40 min
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50min
Meringhe al caramello con crema inglese
30 Min
Mini valdostane al kamut
1ωρ. 5 λεπτ.
Sformatini al cotechino
30 Min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1h 10 min
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35 Min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50min