Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b.
- 100 g di amaretti
- 150 g di pane secco a pezzi
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di biscotti secchi
- 600 g di latte intero
- 1 uovo
- 50 g di burro fuso
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 70 g di zucchero
- 7 g di uvetta
- 30 g di cedro candito
- 30 g di pinoli
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1106.6 kJ / 264.3 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 161.9 mg
Alternatywne przepisy
Torta di pane con nocciolata
1 godz. 10 min
Torta di pane
1 godz. 20 min
Pane del vescovo
1 godz.
Panfocaccia con noci
3 Std. 30 Min
Pan meino (Pan de mej)
50 min
Torta paesana
1 godz. 10 min
Torta degli addobbi
1 godz. 25 min
Torta soffice ai fichi
1 godz. 30 min
Torta di fichi e nocciole
45 min
Crostata di pere al cioccolato
1 godz. 20 min
Torta di mais
1 godz.
Torta ricotta e cioccolato
55 min