Sonnenweizen-Spinat-Auflauf

Sonnenweizen-Spinat-Auflauf

4.2 136 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Käse z.B. mittelalter Gouda, in Stücken
    150 g
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    350 g
  • Salz
    1 TL
  • Sonnenweizen z.B. von Ebly
    250 g
  • Blattspinat, frisch ohne Stiele, grob geschnitten
    500 g
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Crème fraîche
    120 g
  • Milch
    80 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 556 kcal / 2339 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...