Urządzenia i Akcesoria
Berliner Ballen mit Vanillepudding
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
15 Stück
Składniki
Vanillepudding
-
Milch250 g
-
Eier2
-
Zucker50 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
-
Speisestärke15 g
Berliner Ballen und Fertigstellung
-
Mehl500 g
-
Milch125 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Zucker30 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Eier2
-
Eigelb1
-
Salz1 gestr. TL
-
Öl zum Frittieren
-
Puderzucker200 g
-
Zitronensaft10 g
-
Wasser20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
188 mg
Białko
7 g
Kalorie
1452 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Windbeutel mit Himbeer-Schokoladen-Füllung
6h 10min
Vanilleschnecken
7h 30min
Funnel-Cakes
30min
Bienenstich
2h 40min
Puddingbrezeln
3h
Hefe-Donuts mit Karamellglasur
6h
Berliner Ballen
2h 30min
Eclairs mit Karamellcreme
4h
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30min
Donauwellen
2h 40min
Quarkbällchen
30min