Urządzenia i Akcesoria
Eclairs mit Karamellcreme
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
20 Stück
Składniki
Karamell
-
250 g brauner ZuckerZucker250 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Wasser1030 g
-
Zitronensaft (siehe Tipp)1 TL
-
Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
Essig1 EL
Brandteig
-
Wasser140 g
-
Milch140 g
-
Butter in Stücken120 g
-
Zucker1 TL
-
Salz¼ TL
-
Mehl150 g
-
Eier4
Füllung und Fertigstellung
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Mascarpone500 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
147 mg
Białko
4 g
Kalorie
1270 kJ /
304 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Millefeuille
5 godz.
Brandteig
2 godz.
Éclairs
4 godz.
Luftiger japanischer Cheesecake (Soufflé-Käsekuchen)
2 godz. 15 min
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 godz.
Eclairs
2 godz. 30 min
Geflügellebercreme
5 godz. 30 min
Pavlova mit gemischten Beeren
5 godz. 30 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2 godz. 30 min
Napoleon-Torte
8 godz.
Quarkbällchen
30 min