Eclairs mit Karamellcreme

Eclairs mit Karamellcreme

4.3 24 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
20 Stück

Składniki

Karamell
  • Zucker
    250 g
    250 g brauner Zucker
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Wasser
    1030 g
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Essig
    1 EL
Brandteig
  • Wasser
    140 g
  • Milch
    140 g
  • Butter in Stücken
    120 g
  • Zucker
    1 TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Mehl
    150 g
  • Eier
    4
Füllung und Fertigstellung
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Sahnesteif
    1 Pck.
  • Mascarpone
    500 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 147 mg
Białko 4 g
Kalorie 1270 kJ / 304 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...