Eclairs mit Karamellcreme
TM6

Eclairs mit Karamellcreme

4.2 (18 ocen)

Składniki

Karamell

  • 250 g Zucker
    lub 250 g brauner Zucker
  • 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 1030 g Wasser
  • 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
  • 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1 EL Essig

Brandteig

  • 140 g Wasser
  • 140 g Milch
  • 120 g Butter, in Stücken
  • 1 TL Zucker
  • ¼ TL Salz
  • 150 g Mehl
  • 4 Eier

Füllung und Fertigstellung

  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 1 Pck. Sahnesteif
  • 500 g Mascarpone

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1270 kJ / 304 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
0.2 g
Sód
147 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy