Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamell
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
Brandteig
- 140 g Wasser
- 140 g Milch
- 120 g Butter, in Stücken
- 1 TL Zucker
- ¼ TL Salz
- 150 g Mehl
- 4 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 500 g Mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1270 kJ / 304 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 147 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2 godz. 55 min
Macarons
3 Std.
Eclairs
2h 30min
Schokoladen-Sandwich-Kekse
1h 40min
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2h 30min
Geeiste Schoko-Profiteroles
12 godz.
Napoleon-Torte
8h
Spritzkuchen
1h
Baklava
7 Std. 20 Min
Festtags-Pavlova
3h 30min
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30 min
Quarkbällchen
30 min