Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 250 g de puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas
- 1 diente de ajo
- 70 g de mantequilla
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de caldo de ave
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- ½ cucharadita de sal
- almendras laminadas tostadas (para espolvorear) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2055.3 kJ / 491.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerros y pera con jamón
40 Min
Crema de almendras con albóndigas muñeco de nieve
50 Min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Vichyssoise
2 Std. 20 Min
Crema de champiñones
20 Min
Sopa de almendras
4h 40min
Gazpacho de espárragos blancos
1h 5min
Crema bretona (de judías blancas)
30 Min
Crema de espárragos blancos
25 Min
Crema de calabaza con queso azul
30 Min
Vichyssoise de espárragos
30 Min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 Min