Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu krewetkowego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 słoik
Składniki
-
500 g krewetek surowych, nieobranych
-
250 g wody
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
110 g soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
104 g
Kalorie
2332 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagine z jagnięciną
50 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Ossobuco
1 godz. 10 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Lody lawendowe
10 godz. 50 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Krewetki Kung Pao
45 min