Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu krewetkowego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 słoik
Składniki
-
500 g krewetek surowych, nieobranych
-
250 g wody
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
110 g soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
104 g
Kalorie
2332 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Małże z pikantnym sosem
1 Std.
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 Std. 25 Min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Koncentrat bulionu rybnego
20 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 Std. 30 Min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 Std. 15 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Ossobuco po mediolańsku
1 Std. 10 Min
Krewetki z cebulą dymką
20 Min