Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu krewetkowego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 słoik
Składniki
-
500 g krewetek surowych, nieobranych
-
250 g wody
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
110 g soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
104 g
Kalorie
2332 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Koncentrat bulionu rybnego
20 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Lody matcha
12 godz. 40 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min