Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g krewetek surowych, nieobranych
- 250 g wody
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 1 cebula szalotka, przekrojona na pół
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 110 g soli gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2332 kJ / 557 kcal
- Białko
- 104 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 Std. 15 Min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5h 30min
Deser makowy
26 Std. 45 Min
Ossobuco po mediolańsku
1h 10min
Koncentrat bulionu tajskiego
25min
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25min
Glasaż kakaowy
35min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h