![Pane in cassetta (senza glutine) Pane in cassetta (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3887E885-2A7C-4430-805E-8036F7B7C0B1/Derivates/13FC6CC5-FBEA-4E2D-B1BF-A4E1D0C34707.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 45 g di farina di grano saraceno, consentita da prontuario
- 30 g di farina di riso, consentita da prontuario
- 85 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 500 g di acqua + q.b.
- 10 g di lievito di birra fresco
- 20 g di psillio alimentare
- 500 g di farina senza glutine per pasta e pizza
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1730 kJ / 414 kcal
- Białko
- 9.19 g
- Węglowodany
- 56.25 g
- Tłuszcz
- 16.89 g
- Błonnik
- 3.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1sa 20 dk
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Pane veloce (senza glutine)
1 Std.
Crostini multigusto (senza glutine)
1sa 20 dk
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2 godz. 40 min
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2h 35min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Pagnotta di pan di patate con semi di sesamo nero (senza glutine)
2h 35min
Pane senza glutine
2h 45min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 godz. 50 min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2h 10min