Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 45 g di farina di grano saraceno, consentita da prontuario
- 30 g di farina di riso, consentita da prontuario
- 85 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 500 g di acqua + q.b.
- 10 g di lievito di birra fresco
- 20 g di psillio alimentare
- 500 g di farina senza glutine per pasta e pizza
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1730 kJ / 414 kcal
- Białko
- 9.19 g
- Węglowodany
- 56.25 g
- Tłuszcz
- 16.89 g
- Błonnik
- 3.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1h 20min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1h 50min
Mini baguette alla birra (senza glutine)
14 Std.
Torta margherita (senza glutine)
50 min
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2 godz. 35 min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2h 40min
Pane veloce (senza glutine)
1 godz.
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Besciamella (senza glutine)
15 min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 Std. 55 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2sa 10 dk