Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di amaretti
- 100 g di torrone alle mandorle
- 4 albumi
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- 6 tuorli
- 100 g di zucchero
- 100 g di glassa di cioccolato fondente (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1864.4 kJ / 445.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 109.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5h 45min
Semifreddo al cioccolato e Whisky
4h
Gelato zuppa inglese
16 godz. 20 min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 Std. 30 Min
Mattonella al cocco con coulis di pesche (senza lattosio)
6 Std. 30 Min
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
5 Std. 30 Min
Cuore di cheesecake ai lamponi
7h
Parfait di fragole
3h 15min
Semifreddo pesche e albicocche
3h 35 min
Bicchieri di semifreddo al caffè (senza lattosio)
3 godz. 30 min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 Min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min