![Semifreddo mandorlato Semifreddo mandorlato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC6E2234-1A75-43DF-B321-3F1A0BE6F504/Derivates/F2438C78-1424-476F-AD89-44B7C51948F7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di amaretti
- 100 g di torrone alle mandorle
- 4 albumi
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- 6 tuorli
- 100 g di zucchero
- 100 g di glassa di cioccolato fondente (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stella di pandoro tostato con crema diplomatica e frutti rossi
1 godz. 20 min
Tartare di branzino con coulis ai frutti di bosco
30 min
Cremoso al caffè
5 Std. 30 Min
Tartufini al cioccolato piccanti (alla maniera de Chocolat)
55 min
Bavarese alle nocciole
6h 40min
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7h
Parfait al mascarpone e vaniglia
2 godz. 35 min
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5sa 45 dk
Profiteroles
2 Std.
Cocktail analcolico di frutta e fiori
15 min
Semifreddo nocciolato
8 godz. 20 min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4 Std. 20 Min