![Steamed Red Bean Rice Cake Steamed Red Bean Rice Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85147496-8BA2-4CE3-B95D-C8FCA8D8AADD/Derivates/99B219E6-D639-486C-B19E-927C720E268A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz sweet red bean paste
- 11 oz whole milk, divided
- 8 dried jujube fruits (red dates), halved
- 4 oz dried apricots, pitted, cut into pieces, plus extra (chopped) to sprinkle
- 4 ½ oz glutinous rice flour
- 3 ½ oz white rice flour
- 1 oz confectioners sugar, plus extra to sprinkle
- 35 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 8096 kJ / 1935 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 417 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 132 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Soup
25 Min
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Cranberry Mung Bean Cake
4h 55min
Whole Wheat Soda Bread
1 Std. 50 Min
Flourless Chocolate Coffin Cake
1 Std. 5 Min
Cantaloupe Seed Horchata
5 Min
Fruit Juice
10 Min
Honey crème caramels
25h 55min
Crème Caramel (Flan)
3h
Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric)
1 Std. 35 Min
Caramel Flan (No-Bake)
3h 15min
Mantou Buns with Soya Milk
1 Std. 35 Min