Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dashi Stock
- 17 oz water
- 1 piece kombu
- ½ oz katsuobushi (dried skipjack or bonito flakes)
Japanese Egg Custard
- 1 ½ tsp soy sauce
- 1 ½ tsp sake
- 1 ½ tsp mirin
- 3 large eggs
- 35 oz water
- nori seaweed, julienned, to garnish
- fresh chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red bean ice cream
29h 50 min
Steamed Pork Belly in Lotus Leaf
1h 30min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Black Sesame Glutinous Rice Dumplings
30min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Sesame Crème
10min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Soy milk
24h 30min