Urządzenia i Akcesoria
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
Dashi Stock
-
water17 oz
-
kombu1 piece
-
katsuobushi (dried skipjack or bonito flakes)½ oz
Japanese Egg Custard
-
soy sauce1 ½ tsp
-
sake1 ½ tsp
-
mirin1 ½ tsp
-
large eggs3
-
water35 oz
-
nori seaweed julienned, to garnish
-
fresh chives to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
327 mg
Białko
5 g
Kalorie
243 kJ /
58 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Sesame Crème
10 min
Drunken Herbal Prawns
4 godz. 55 min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35 min
Korean Ginseng Chicken
1 godz. 10 min
Sous-Vide Salmon
1 godz.
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Clams in White Wine with Cilantro
25 min
Sukiyaki
55 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min