Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, ungespritzt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 15 g brauner Zucker
- 4 Eier, getrennt
- 240 g Hirse
- 700 g Wasser
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
-
120
g Ahornsirup
lub 120 g Birnendicksaft - 500 g Magerquark
- 25 g Mehl
- 1 Pck. Weinstein-Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Hirsepuffer
1 Std. 10 Min
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50min
Hirse-Energiekugeln
55min
Herbstlicher Buchweizenbrei
4h 15min
Hirsebrei mit gebratener Banane
30min
Hirseauflauf
1 Std. 10 Min
Süße Polenta mit Zwetschkenmus
35min
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50min
Apfel-Hirse-Auflauf
1h 40min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Grießauflauf
1h 30min
Apfel-Quark-Auflauf
1h 30min