Zwetschkenkuchen (vegan)

Zwetschkenkuchen (vegan)

4.7 178 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 Stücke

Składniki

  • neutrales Öl etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    75 g
  • Vollrohrzucker
    80 g
  • Nelken, gemahlen
    1 Msp.
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Haselnüsse
    100 g
  • Dinkel
    125 g
  • Vanillezucker
    1 EL
  • Weinstein-Backpulver
    2 TL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Mandeldrink
    200 g
  • Zwetschken, frisch geviertelt
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 680 kJ / 162 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...