Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Mocca-Torte
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Mocca-Milch
-
Milch850 g
-
Kaffeebohnen100 g
Schokoladenboden
-
Eier getrennt3
-
Salz1 Prise
-
Vollmilch-Kuvertüre in Stücken50 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Zucker170 g
-
Eier2
-
Mehl150 g
-
Speisestärke50 g
-
Backpulver1 TL
-
Kakao20 g
Mocca-Creme und Fertigstellung
-
Puddingpulver, Sahne-Geschmack2 Pck.
-
Zucker100 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Schwarzer Johannisbeerlikör60 g
-
Schwarze Johannisbeerkonfitüre130 g
-
Schokolade z.B. Kaffee-Sahne-Schokolade50 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1660 kJ /
396 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 9/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vanille-Buttercreme-Torte
7 godz.
Schwarzwälder Kirschtorte
4 godz.
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 godz. 30 min
Bienenstich
3 godz.
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Kloster-Cremetorte
12 godz.
Berliner Ballen
2 godz. 30 min
Aprikosen-Bienenstich
5 godz.
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Charlotte Russe
3 godz.
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.