Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 6 Eier (Kl. M)
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 180 g Mehl
- 50 g Butter, flüssig, zimmerwarm
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Zucker
- 3 - 4 Orangen, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 250 g Saft ausgepresst
- 20 g Limettensaft
- 200 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Aprikosen, getrocknet, entsteint (Softaprikosen), gewürfelt
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 60 g Orangenlikör
- 100 g Puderzucker
- 350 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Keks-Charlotte
6h 30min
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3h 50min
Mango-Physalis-Kuchen
1h 20min
Früchtekuchen-Torte
7h
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 Std. 30 Min
Melonen-Käsekuchen
3 Std. 45 Min
Tropische Orangentorte
2h 40min
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Kaffee-Schoko-Kuchen
7h
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30 min.
Kokostorte
7h 30min
Schokoladen-Himbeer-Torte
5h 30 min