Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 6 Eier (Kl. M)
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 180 g Mehl
- 50 g Butter, flüssig, zimmerwarm
Füllung und Fertigstellung
- 3 - 4 Orangen, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 250 g Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 20 g Limettensaft
- 200 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Aprikosen, getrocknet, entsteint (Softaprikosen), gewürfelt
- 60 g Orangenlikör
- 100 g Puderzucker
- 350 g Sahne
- 1 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Weihnachtliche Opernschnitte
1h 50min
Lebkuchenblätter-Torte
28 godz. 30 min
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Aprikosen-Bienenstich
5h
Éclairs
4 Std.
Kloster-Cremetorte
12h
Tortentraum Himbeere
5h
Schoko-Sahne-Schichttorte
2u. 15min
Pink Velvet Cake
1u. 15min
Allrounder-Torte
1u. 30min
Heidelbeerkuchen vom Blech
1u. 45min