![Johannisbeerkranz Johannisbeerkranz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19f5f371-41f9-4095-abe5-b3d89249418c/Derivates/27a8f404-f6b3-4e7b-a4f5-0da6ba220ecd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- Butter zum Einfetten
- 5 Eier
- 150 g Zucker
- 220 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 15 g Kakao
- 1 Prise Salz
Johannisbeercreme und Fertigstellung
- 60 g Popcorn, salzig
- 200 g Milch
- 200 g rotes Johannisbeergelee
- 20 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g rote Johannisbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lebkuchen-Schoko-Torte
4h 30min
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1 godz. 40 min
Chinesische Törtchen
2 Std. 45 Min
Apfel-Keks-Charlotte
6u. 30min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3h
Maulwurf-Kuchen
2 godz.
Schoko-Creme-Schnitten
2 godz. 20 min
Charlotte Russe
3h
Birne-Helene-Germknödel
2 godz.
Biskuit
1 godz. 30 min
Stachelbeer-Tartelettes
1 godz. 45 min