Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- Butter zum Einfetten
- 5 Eier
- 150 g Zucker
- 220 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 15 g Kakao
- 1 Prise Salz
Johannisbeercreme und Fertigstellung
- 60 g Popcorn, salzig
- 200 g Milch
- 200 g rotes Johannisbeergelee
- 20 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g rote Johannisbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Früchtekuchen-Torte
7h
Himbeer-Ziegenkäse-Charlotte
3 Std. 40 Min
Aprikosen-Bienenstich
5 godz.
Éclairs
4 godz.
Lebkuchenblätter-Torte
28h 30 min
Kloster-Cremetorte
12 godz.
Charlotte Russe
3 Std.
Berliner
2h 45min
Erdbeer-Macarons
26 godz.
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Buttercreme
5 min
Lebkuchen-Schoko-Torte
4 Std. 30 Min