Galette des rois ananas e Rum

Galette des rois ananas e Rum

4.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • di burro congelato, a tocchetti
    300 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di acqua
    150 g
Farcitura all'ananas
  • di mandorle pelate
    60 g
  • di polpa di ananas a pezzi (2-3 cm)
    600 g
  • di zucchero di canna
    150 g
  • di Rum
    50 g
  • di amido di mais (maizena)
    40 g
Terminare la preparazione.
  • fagiolo secco
    1
  • uovo leggermente sbattuto
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 795 kcal / 3322 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 48.7 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...