![Galette des rois ananas e Rum Galette des rois ananas e Rum](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B5E4B0E-8695-4A21-B292-8B41C08E6E08/Derivates/c7882d57-b567-405f-9c5f-8a7bf5cbfb2a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Farcitura all'ananas
- 60 g di mandorle pelate
- 600 g di polpa di ananas a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di zucchero di canna
- 50 g di Rum
- 40 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione.
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3322 kJ / 795 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 48.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1 godz. 50 min
Fazzoletti Jôf Fuart
2 godz. 30 min
Éclair come un Paris-Brest
5h
Pain aux raisins
4h 30min
Tortini di fichi
6h 5 min
Torta fragole e Champagne
4h 30min
Millecosedde alla calabrese
1 Std. 30 Min
Torta di pesche e lamponi (vegan)
5h
Taralli morbidi allo yogurt
4h 25min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7 godz.
Torta ai frutti esotici
8 godz. 10 min
Torta di rose di mele
1 Std. 10 Min