![Fazzoletti Jôf Fuart Fazzoletti Jôf Fuart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83296ed5-aa16-4c84-859e-68e16cf65d92/Derivates/c6b1fff4-5ef4-43d1-b323-0b1898616c65.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 400 g di farina tipo 0
- 4 uova
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 700 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a fettine sottili (0.5 cm)
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
150
g di pancetta a cubetti
lub 150 g di speck a cubetti - 1 uovo
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
- 100 g di burro
- 100 g di formaggio tipo Montasio stagionato almeno 3 mesi, in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4200.6 kJ / 1003.3 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 111.5 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 1068.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittelle all’uvetta
30min
Fiocchi
7h 30min
Galette des rois ananas e Rum
2h 30min
Ghirlanda di panettone
6 Std.
Grissini al cioccolato
50 Min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 Min
Bomboloni al forno
3h 35min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7hod.
Cannoncini alla crema
3h
Croissant francese
5h 20min
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2h 30min
Gnocco fritto
1ωρ. 5 λεπτ.