Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g quinoa, rinsed
- 400 g water
- 2 apples, peeled, cored, quartered (approx. 170 g)
- 100 g walnut halves
- 2 garlic cloves
- 80 g extra virgin olive oil
- 60 g cider vinegar
- 2 Tbsp honey
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g kale, tough stems removed
- 120 g goat's cheese, crumbled
- 100 g cooked beetroot, diced (1 cm)
- 100 g dried cranberries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1680.2 kJ / 401.6 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 350 mg
Alternatywne przepisy
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Colourful Quinoa Salad
40min
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15 min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Asian Chopped Salad
20min
Mexican Quinoa Salad
30 min
Smoky Couscous Salad
20min