Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 75 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón
- 3 huevos
- 200 g de almendra molida
- 20 g de harina de repostería
Montaje y terminación
- 1 lámina de masa de hojaldre
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Polvorones
25h 30min
Tarta San Marcos
4u.
Bollos de nata con crema de avellana
4h 50min
Minirroscón de Reyes
3hod.
Pastel vasco (Gateau basque)
3u. 10min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Pastel ruso con praliné de avellanas
3u. 20min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Rosquillas
30min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min
Quesada pasiega
45 Min