Urządzenia i Akcesoria
Klassische Bratwurst
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Stück
Składniki
-
Schweinehackfleisch150 g
-
Kalbshackfleisch150 g
-
fetter Speck gewolft (siehe Tipp)200 g
-
Schweinedarm (1,5 m lang)1 Stück
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen500 g
-
Eiswürfel130 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 ½ TL
-
Senf1 geh. TL
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Muskat½ TL
-
Knoblauch, granuliert¾ TL
-
Pfeffer¾ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1490 kJ /
356 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tolle Wurst!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 godz. 40 min
Partywürstchen
1 godz. 10 min
Geflügelbratwurst
3 godz. 30 min
Lammbratwurst
3 godz. 30 min
Grober Fleischkäse aus dem Varoma
2 godz. 45 min
Glasierte Apfel-Spareribs
2 godz. 30 min
Geflügelaufschnitt
12 godz.
Lyoner
12 godz.
Bratwurst
2 godz.
Sheek Kebab
1 godz. 10 min
Erdäpfelkroketten
3 godz. 50 min
Leberkäse Pizza Style
2 godz. 40 min