Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fetter Speck, in Stücken (1 cm)
- 150 g Kalbsfleisch, sehnenfrei, in Stücken (1 cm)
- 200 g Schweinefleisch, sehnenfrei, in Stücken (1 cm)
- 1 Stück Schweinedarm (1,5 m lang)
- 600 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 130 g Eiswürfel
- ½ TL Backpulver
- 1 ½ TL Salz
- 1 geh. TL Senf
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Muskat
- ¾ TL Knoblauch, granuliert
- ¾ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1417 kJ / 338 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackfleisch
35 min
Eier, gekocht
20 min
Geflügelaufschnitt
12 Std.
Lammbratwurst
3 Std. 30 Min
Lyoner
12 Std.
Bollerwagenwurst
3 Std. 30 Min
Fleischkäse mit Röstzwiebeln
55 Min
Scharfe Nachos
45 min
Leberkäse Pizza Style
2 godz. 40 min
Geflügelbratwurst
3 Std. 30 Min
Klassische Bratwurst
3 Std. 30 Min
Käsebrötchen
1 Std.